De zon scheen, de haan kukelde, de lieveheersbeestjes genoten van de luizen en de egels hadden een goed heenkomen gezocht.
Een aantal van ons had de Drrroomland tuinplichten al voor 12 april vervuld door het verspreiden van alle geleverde houtsnippers. Dus konden we op de dag zelf een aantal grote klussen aanpakken. Er is dankzij grote opkomst veel werk verricht in de kruidentuin, de bloementuin, de bijentuin, aan de composthopen, op de daken en tussen de brandnetels. Projecten waar we allemaal plezier van zullen hebben.

Na vieren konden we met een hapje en een drankje terugkijken op een heerlijke dag in de tuin. Wim is begonnen met snipperen en de mannen van de compostbakken hebben nog wat te timmeren voordat we het groen (blad) en het bruin (tak) 20 op 1 kunnen verzamelen voor ons aller compost.

We vragen de tuinders die niet geweest zijn volgende keer hun handen uit de mouwen te steken. Dat kan ook door het regelen van dingen (hakselaar), of als er mensen zijn die dat leuk vinden snoeien van de ligusterhaag of wilgen knotten. En niet te vergeten de bamboe en de duizendknoop tot op de grond afsnijden.

De volgende gelegenheid om je tuinsteentje bij te dragen zijn de verborgen tuinen dagen op 14 en 15 juni, beroemd in en buiten Rotterdam. Inge en Marjolein zijn een avond geïnstrueerd en graag horen we wie mee wil helpen met de koffie, de taart en de gastvrijheid voor de bezoekers van onze tuin?

NB. de nieuwe lading snippers willen we eerst gebruiken om de algemene paden af te maken en dan komt er een bericht als we over hebben voor de individuele tuintjes.

Veel werk verzet tijdens vrijwilligersdag