Op Drrroomland wonen drie kippen en een haan. Er is jaren geleden een ren gebouwd, bekostigd door NLdoet. Ze worden verzorgd door onze voorzitter (Gino Groenewegen) m.u.v. dinsdag want dan doet Greetje (lid van de dinsdagochtendploeg) het. We laten ze niet vrij rondlopen – al zou dat wel leuk zijn – vanwege vossen en roofvogels.
Er zijn twee sebrighthennen (1 zwart gezoomd en 1 goudgezoomd), een sebrighthaan (goudgezoomd) en een barnevelderkrielhen.

De Sebright is een van de oudste Britse en kleinste sierkipjes. Er bestaat geen grote versie van. Het zijn gezelschaps- en showkipjes die door hun naamgever Sir John Sebright als eerste gefokt werden rond 1800. Van de Sebright is het gehele lichaam, ook de staart, gezoomd. Dat betekent dat elke veer is voorzien van een smalle zwarte of witte zoom, waarbij de zwarte zoom glanzend is, een uniek en prachtig tekeningspatroon. Niet alleen de tekening maakt de Sebright bijzonder. De kriel onderscheidt zich door de sterk naar voren gedragen borst; een parmantige verschijning. De hennenvederigheid van de haan maakt dit ras bijzonder. Sebrights hebben een levendig en vertrouwelijk karakter. Ze leggen eieren maar niet heel veel.

De barneverlderkrielhen is als weeskip naar Drrroomland gebracht (kleur: dubbelgezoomd). Het oorspronkelijke Barneveldse ras is na 1850 ontwikkeld toen op eierproductie werd geselecteerd. De krielversie is rond 1920 ontstaan. Ze heeft een wat goeiig karakter en legt flink wat eieren. Ze heeft – zeker in vergelijking met de kleine Sebrights – een fors formaat voor een kriel.