Veel goed nieuws deze laatste maand van 2015 en dat willen we graag met iedereen delen.

Nieuwe keuken

De deelgemeente ondersteunt ons buurtinitiatief met de financiering van een nieuwe keuken (voor afwassen en koffie zetten). De huidige keuken is te klein en te krakkemikkig voor het grotere aantal bezoekers van Drrroomland. Vrijwilligers gaan de nieuwe keuken rond kerst installeren.

Proef buurtcompostwerf

De deelgemeente heeft ons ook gevraagd of we mee willen doen met een proef met een buurtcompostwerf. Dit kan een heel belangrijke milieuverbetering zijn, want nu moet GFT afval nog getransporteerd en verbrand worden wat veel onnodige energie kost. Composteren maakt het kopen van verpakte tuinaarde overbodig en in grote delen van Belgie wordt het GFT afval al jaren in de buurt gecomposteerd. De initiatiefnemers zijn Jan Hendrik Bos en Caroline de Vlaam. Zij zijn deskundig op het gebied van compost en van buurtinitiatieven. Zodra we meer weten over dit project, horen jullie dat.

Nieuwe tuinhuurders

Per begin 2016 kunnen we 15 nieuwe tuinhuurders bij Drrroomland verwelkomen en onze wachtlijst telt 20 geïnteresseerden.

Wintermarkt

De Wintermarkt  op 12 december telt ruim 12 kramen, 8 zelfgebakken taarten, 3 soepen en bijzondere wijn. Het begint ’s morgens om 11 uur, om half 4 zingen de Diva’s en om 5 uur begint de borrel om al dit goede nieuws te vieren. Gezellig als jullie allemaal komen!

Nieuws 30 november 2015