De dagen worden weer langer, de zon warmer en de eerste tuinders zijn weer begonnen.

Welkom terug op de tuin in het nieuwe jaar met 20 nieuwe tuinders!

Het eerste vrijwilligersweekend is gepland voor 7 en 8 maart. Voorlopige werkzaamheden zijn:

  • het nieuwe pad snoeien links van de akker
  • een paar koude bakken van nieuwe glasplaten voorzien
  • de kruidentuin wieden
  • de bolaccacia’s snoeien
  • op zaterdag overtollig hout verbranden

De volgende weekends waarop een ieder de minstens 4 vrijwilligersbeurten kan doen zijn:

4/5 april    2/3 mei    6/7 juni    4/5 juli    1/2 april    5/6 september    3/4 oktober    7/8 november

De zaterdagen van 13 tot 17 uur en de zondagen van 10 tot 14 uur.

We zijn blij dat een aantal mensen Irene van Dijck en het RRR willen helpen om hun groenten te kweken en patienten naar de tuin te rijden. De samenwerking met RRR is belangrijk voor de tuin en binnenkort komen we hier meer uitgebreid terug.

Om onze huur zo laag mogelijk te houden helpt een regelmatige verhuur van ons huisje voor feesten en partijtjes. Het kost 50 Euro per dagdeel op vrijdagavond, zaterdag en zondag en 25 Euro in de rest van de week en we hopen dat jullie hiervoor reclame willen maken bij jullie vrienden en kennissen.

Vorig jaar waren er veel belangstellenden voor de cursus natuurlijk moestuinieren door Marie-Jose Meertens en bij voldoende belangstelling kunnen we haar vragen of ze in maart/april tijd voor ons heeft. Het zijn 2 zaterdagochtenden en kost 2 keer 10 Euro als er minimaal 18 deelnemers zijn. Graag opgeven bij Marjolein. Onderwerpen zijn grondbewerking, wisselteelt, combinatieteelt, zaaiagenda, composteren en natuurlijke bestrijdingsmiddelen.

Van de compostmeester: De compost rechts van het grote pad op het stenen vloertje mag worden gebruikt. Er zitten nog teveel onverteerde takken in dus dringend verzoek om geen harde, bruine takken/takjes op de composthopen te gooien.

Diverse mededelingen