Grasparkieten

grasparkiet

In de zomer van 2013 is van een bestaande overkapping en een deel van het daarnaast staande tuinhuis door Marten van Calcar en Gino Groenewegen een volière gebouwd met subsidie – in het kader van ‘Burendag’ – van het Oranjefonds.

De vraag was toen: welke vogels gaan de volière bewonen? Uiteindelijk is voor grasparkieten gekozen vanwege hun bonte kleur en levendigheid. Die vraag was ook actueel omdat het toegekende subsidiebedrag volledig aan het bouwen van de volière was uitgegeven!

Goede raad was duur. Op marktplaats.nl hebben we gezocht naar mensen uit de directe omgeving die van hun grasparkietje af wilden en dat daar te koop aanboden. Vervolgens een tiental mails gestuurd of mensen hun vogeltje wilde doneren en dat leverde in korte tijd 8 grasparkietjes op.

De vogeltjes kwamen ieder uit een klein vogelkooitje en moesten in het begin flink aan de grote ruimte wennen en ook aan elkaar. Ze zijn nu erg levendig en hebben het erg naar hun zin. Onbedoeld is de volière dus een grasparkietenopvang geworden. Er is voor grasparkietenopvang ruimte genoeg want alleen de buitenvolière meet maar liefst 3 bij 6 m2.

Comments are closed.